Jump to content
Sign in to follow this  
iFrSebastian

Un sfert dintre comenzile pentru noul Peugeot 208 sunt pentru versiunea electrică: "Criza accelerează tranziția la mașini electrice"

Recommended Posts

Peugeot a dezvăluit că 26% dintre comenzile primite în luna iunie pentru hatchback-ul 208 sunt pentru versiunea electrică.
 

Piața auto europeană a înregistrat un declin de 40% în prima jumătate a anului ca efect al pandemiei de coronavirus, însă numeroase state de pe Bătrânul Continent au raportat o creștere a vânzărilor de mașini electrice.
Peugeot este printre producătorii care se bucură de o creștere a interesului pentru acest segment, ceea ce contribuie la îndeplinirea obiectivelor de emisii de dioxid de carbon.

"În loc să încetinească tranziția spre electrice, criza o accelerează. Ne bucurăm că putem surprinde acest ecosistem după dubiile noastre din 2018 că nu vom fi pregătiți. Este grozav", a declarat Jean-Philippe Imparato, CEO-ul Peugeot.

Acesta a oferit și o serie de date concrete cu privire la succesul comercial al modelelor electrice Peugeot. Astfel, în luna iunie, un sfert dintre comenzile pentru hatchback-ul 208 au fost pentru versiunea electrică e-208. "Pe parcursul lunii iunie, 26% dintre comenzile pentru 208 au fost pentru versiunea electrică", a declarat el pentru publicația franceză AutoActu.

Peugeot nu a menționat câte comenzi a primit pentru 208 și e-208, însă piața franceză poate reprezenta un reper la acest capitol. În Hexagon, 208 a înregistrat aproape 9.689 de înmatriculări în luna iunie, dintre care cel mai probabil aproximativ 2.500 de unități sunt electrice.

De asemenea, oficialii Peugeot au menționat că versiunile plug-in hybrid ale modelelor din gamă au cote de piață cuprinse între 13% și 18%, în funcție de țară.

 

sursa : automarket.ro/stiri

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  


×
×
  • Create New...