Jump to content
Sign in to follow this  
ERARPG

Regulament General

Recommended Posts

ERARPG

MODIFICARI REGULAMENT
[!!!] Ne rezervăm dreptul de a alege pe cine ajutăm în cazul în care există o spargere de cont, pierdere de bunuri, pierdere a adresei de mail, respectiv pierderea parolei contului.
[!!!] Persoanele care se ocupă cu spargeri sau încercări de spargere de conturi pot fi sancţionate dacă adminii consideră necesar acest lucru, inclusiv prin ştergerea tuturor bunurilor de pe conturi indiferent dacă au fost transferate pe alte conturi. Aceştia sunt sancţionaţi cu ban permanent

 

 1. REGULI SI INFORMATII REFERITOARE LA CONTUL DVS.



ACTIVITATEA CONTULUI

Jucătorii care in ultimele 30 de zile au o activitate de sub 5 ore jucate  vor fi consideraţi inactivi şi riscă pierderea casei şi bizului (dacă există) de pe cont. Aceste bunuri vor fi scoase la licitaţie pe server.
În cazul inactivităţii pe o perioada nedeterminată, banii şi vehiculele existente pe cont nu vor fi retrase de pe cont.
În cazul în care contul este banat pe o perioada limitată (30 zile +) sau permanent, toate bunurile existente pe cont în momentul banului vor fi scoase la licitatie.



CONTURI MULTIPLE

Este permisă deţinerea mai multor conturi pe server, însă în unele cazuri sancţiunile pot fi acordate pe mai multe conturi.
Conturile create special pentru a încalcă regulile serverului (pentru a juca cu coduri, pentru a realiza înşelătorii sau pentru a adresa insulte la adresa staff-ului etc.) vor duce direct la ban permanent pe aceste conturi şi cel mai probabil şi ban pe contul principal, în funcţie de fapta comisă, antecedentele în acest sens şi level-ul deţinut. În majoritatea cazurilor de banuri pentru cheats, abuz de funcţie, înşelătorii, bug abuse, afaceri ilegale, spargeri de coduri, reclamă, limbaj vulgar la adresa staff-ului etc. ne rezervăm dreptul de a vă bana permanent absolut toate conturile dacă considerăm că este necesar. În cazul banurilor ce au că durata minimă 14 zile, ne rezervăm dreptul de a bana pe aceeaşi durata / permanent toate conturile care împart acelaşi IP.

Este strict interzis pentru membrii staff-ului (lideri, helperi, admini) să deţină în mod activ mai multe conturi. Orice activitate pe alt cont decât cel pe care deţine funcţia va fi sancţionată cu pierderea funcţiei şi probabil banarea contului/conturilor.



DISTRIBUIREA CONTULUI

Oferirea contului de joc unui alt jucător este permisă, însă acest lucru se face pe propria răspundere. În cazul unei sancţiuni nu ne interesează cine se afla pe cont în momentul încălcării regulamentului, deci, dacă banul este acordat corect, acesta va rămâne valabil fără discuţii.
Oferirea contului de joc, în cazul în care acesta face parte din mafie, unui membru al comunităţii care are interdicţie în mafie va duce cel mai probabil la plasarea contului dumneavoastră sub interdicţie.
În fiecare caz de distribuire al contului unde considerăm că s-au încălcat anumite porţiuni de regulament ne rezervăm dreptul de a bana contul, aşadar, cel mai bine este să nu oferiţi datele de logare nimănui.




2. REGULI ȘI INFORMAȚII REFERITOARE LA LIMBAJ, COMPORTAMENT, RECLAMĂ


JIGNIRILE, INSULTELE ȘI AMENINȚĂRILE

Permitem jucătorilor să se exprime în mod liber, totuşi, pentru a păstra un joc plăcut şi decent vă este interzis să folosiţi insulte sau limbaj vulgar la adresa jucătorilor.
Ameninţările ce ţin de joc (spre exemplu: "te scot cu 3/3 din facţiune") vor fi sancţionate cu warn, spre deosebire de ameninţările de tip flood sau cele ce ţin de viaţă persoanală ale unor jucători sau membrii ai staff-ului, ce se vor sanctiona cu ban in functie de gravitate (3, 7 sau 14 days).
Amenintarile vor fi sanctionate doar daca exprimarea folosita rezulta clar intentia de a face rau. Nu sunt sanctionate exprimarile ce pot fi interpretate ca si avertismente sau care au tenta informativa (spre exemplu: "o sa/iti iei fw", "iti fac reclamatie".

Singurul chat unde sunt permise insultele şi limbajul vulgar este chat-ul clanului. De acest chat răspund liderii clanurilor, nu adminii sau liderii facţiunilor.
Un jucător ce face parte dintr-o facţiune şi foloseşte un limbaj vulgar pe un chat diferit de cel al clanului sau al facţiunii poate fi sanctionat atat de liderul factiunii, cat si de admini.
Dacă un jucător face o greseala ce tine de factiune, acesta trebuie reclamat la facţiunea din care face parte pentru a primi sancţiunea meritată (cu excepţia ameninţărilor, ce vor fi reclamate folosind funcţia 'Other' şi rezolvate de admini). In cazul amenintarilor pe [/f] este sanctionat de catre liderul factiunii. Membrii staff-ului pot sancţiona membrii facţiunilor pe joc dacă observă că încalcă regulile.
Intrebarile pe [/n] care au multe spatii si contin la final limbaj vulgar/neadecvat precum "cat consta inf s*gi" cu scopul de a fi postate pe chat-ul global vor fi sanctionate de catre helperi prin comanda /nmute in functie de gravitatea faptei si considerentul respectivului (intre 5 - 60 minute).



JIGNIRILE ȘI INSULTELE ADUSE UNUI JUCĂTOR

Jignirile minore / limbajul neadecvat precum "prost", "handicapat", "sclav", "gay", "ma c*c pe tn" sau cuvintele prescurtate precum "f*m", "stf", "plm" vor fi sanctionate cu mute 10 minute.
Limbajul vulgar precum "du-te dracu", "sugi p*la", "p*zda proasta" vor fi sanctionate cu mute între 10 și 15 minute.
Limbajul foarte vulgar sau legat de familie precum "fu*uti m*rtii m*tii", "baga-mi-as p*la in fanina m*ti", "sa-mi iei c**iele in gura" vor fi sanctionate cu mute între 20 și 30 minute.
Limbajul vulgar / legat de familie repetitiv (minim 3 înjurături) va fi sanctionat cu mute 30 minute & warn.



JIGNIRILE, INSULTELE SAU AMENINȚĂRILE ADUSE UNUI MEMBRU DIN STAFF SAU SERVERULUI

Sanctiunile pentru insulte staff/server se vor acorda astfel (inafara de cei de level 1-2 (inclusiv 2) care vor primi ban permanent.

Injurii / insulte server
Pentru orice insulta / injurie adresata server-ului, sanctionarea va incepe de la ban 1-3 zile (prima abatere), ban 7 zile (a doua abatere), ban 14 zile (urmatoarele abateri).

 

Injurii / insulte staff
Insultele usoare fata de un membru staff [lider, helper, admin] se vor sanctiona cu mute intre 30 si 60 de minute (exemplu: cf lache, esti prost?, etc)
Insultele mai grave (esti handicapat in rasa ta de admin, ma pis pe tine si pe toata familia ta, etc.) vor fi sanctionate cu ban 1-3 zile (prima abatere), ban 7 zile (a doua abatere), ban 14 zile (urmatoarele abateri).
De asemenea, injuriile vor fi sanctionate exact in acelasi mod ca insultele mai grave.



JIGNIRILE, INSULTELE SAU AMENINȚĂRILE SCRISE PE UN CHAT GLOBAL

Dacă acestea au loc pe un chat care este vizibil pentru toţi jucătorii ([/ad], [/live], [/news], [/gov] etc.) vor fi sancţionate cu ban 3 - 14 - 30 zile, în funcţie de levelul deţinut şi gravitate faptei. Întrucât nu răspundem de conturile sparte, în situaţiile în care cel ce va intră pe cont înjură/ameninţă pe unul din aceste chat-uri veti fi sanctionati. De asemenea, pe chat-urile globale sunt interzise folosirea emoticoanelor, a caps lock-ului pentru a atrage atentia, spamul sau alte abateri asemănătoarea; încălcarea acestei reguli duce la sancţionare cu kick / warn în general, însă se poate ajunge inclusiv la ban pe durata indicată mai sus.


DEATHMATCH, NON-RP, DRIVE-BY ȘI HELI-BLADE

Deathmatch-ul se definește prin acordarea de damage unui jucător sau a vehiculului în care se află, iar acesta se face pe propria raspundere.
Deathmatch-ul (prescurtat DM) realizat cu o armă de foc (deagle, M4, shotgun etc.) şi cel cu pumnii / o armă albă (bată de baseball, crosa de golf etc.) vor fi sancţionate diferenţiat, timpul pentru fiecare sancţiune fiind automat, atât pe joc cât şi pe panel. În cazul DM-ului cu armele este necesară atingerea cu un singur glonţ pentru a putea fi sancţionat, în schimb, pentru a putea fi sancţionaţi pentru DM cu pumnii trebuie să scădeţi circa 15-20 HP victimei/victimelor.
Drive-by (prescurtat DB) reprezintă călcarea unui jucător cu maşină, iar Heli-Blade (prescurtat HB) reprezintă lovirea unui jucător cu elicea unui elicopter. Aceste acţiuni se sancţionează.
DM-ul este sanctionat cu închisoare (pe un timp determinat de sanctiunile antecedente) şi retragerea licenţei de port-armă conform sistemului din joc şi de pe panel.
DB-ul este sanctionat cu Warn.
Este permis şi nesancţionat deathmatch-ul în incinta închisorii, atât în interiorul celulelor cât şi în exteriorul închisorii, în zona destinată evadării.
In functie de gravitatea si multitudinea DM-ului poate duce chiar la warn sau chiar ban.
Daca un politist off-duty face deathmatch atunci el este sanctionat de catre liderul factiunii respective si de catre admini.
Kamikaze este sanctionat cu WARN si este permis doar pe politisti.
Heli-Blade este sanctionat cu WARN si este permis doar pe politisti.

Comportamentul non-rp este sanctionat cu kick la prima abatere, iar apoi cu warn. În reclamatii este sanctionat direct cu warn.

Exceptie si caz special: Jucatorii ce detin un Monster si fac non-rp cu acesta vor fi sanctionat direct cu warn de la prima abatere, dupa acumularea a 3/3 warn-uri pe comportament non-rp si banul de 3 zile, acestia daca continua, Monster-ul de pe cont le va fi confiscat.
Regula este valabila si pentru jucatorii ce nu detin un Monster dar fac comportament non-rp cu acesta, vor fi sanctionat la fel.
Jucatorii ce fac comportament non-rp cu un vehicul de tip S.W.A.T. (necesita dovezi video clare), spre exemplu: sa dai cu apa intentionat in persoane, va fi sanctionat la fel ca cei ce detin un Monster.


Comportamentul toxic este sanctionat cu ban timp de 7 zile. Daca acest comportament toxic devine repetitiv si deranjeaza o masa mai mare de jucatori va fi sanctionat cu direct cu ban permanent la una din urmatoarele abateri.
(in acest comportament toxic putem include: comportament non-rp facut in mod repetitiv, deranjeaza anumitor jucatori / evenimente organizate in repetate moduri, instigarea la cearta / ura prin diverse metode pe chat-uri publice in mod repetitiv, etc)

 




RECLAMĂ

Nu permitem să faceţi reclamă altor comunităţi sau servere care nu aparţin de CROWLAND şi veţi fi sancţionaţi cu ban permanent pentru conturile până în nivelul 3 şi cu ban 30 zile pentru conturile de level 3 sau mai mare. În funcţie de caz, cei de level 3 sau mai mare pot fi somaţi să înceteze pronunţarea anumitor cuvinte interzise, ulterior, dacă nu se încetează, recurgandu-se la ban.


SPAM/CAPS-LOCK

Nu este permisă repetarea unui mesaj de mai mult de 3 ori in mai putin de 10 secunde sau umplerea chat-ului cu mesaje; aceste acţiuni se consideră spam şi se sancţionează în general cu mute între 10-60 minute pe joc (în funcţie de gravitate). În unele situaţii, dacă considerăm că prin spam aţi deranjat un număr ridicat de persoane (spam de o gravitate mare în locuri / chat-uri extrem de populate) sancţiunea poate fi de kick/warn.

Puteti acorda si mute pentru CAPS-LOCK excesiv (3+ randuri) intre 10 si 30 de minute.


AFACERI INTERZISE ȘI ÎNȘELĂTORII

Jucătorii pot face schimb de bunuri folosind comanda /trade în care se va afișa un dialog unde puteți propune un schimb ce conține mai multe bunuri (bani, business-uri, case, vehicule).
Afacerile ce conțin mai mult de 4 iteme pot fi făcute cu ajutorul unui admin, puteți chema unul folosind funcția de afacere din comanda /report.

Înșelatoriile sunt sancționate cu ban 15 zile pentru jucatorii de nivel 8+ (inclusiv 8), iar pentru jucatorii de nivel 1-7(inclusiv 7)  sunt sanctionate cu ban permanent.
Important! În momentul în care apeși pe butonul ”Pregătit” îți asumi responsabilitatea că ai verificat cu atenție toate detaliile acelui [/trade] și că ești de acord cu afacerea respectivă. Adminii nu răspund de neatenția jucătorilor, drept urmare vă recomandăm sa verificați cu atenție detaliile [/trade]-ului.

În cazul in care ai primit teapa sau jucatorul te-a inselat, vei primi inapoi bunul/suma de bani pe care trebuia sa il dai acelui jucator + suma de bani/bunul pe care jucatorul trebuia sa ti-l dea la trade. Pentru acest lucru este necesar sa deschideti un ticket cu reclamatia (link) in care respectivul jucator a primit ban.
Jucatorii care sunt prinsi inseland de cel putin 3 ori vor fi sanctionati cu ban permanent, indiferent de nivelul acestora.

Afacerile de tipul, roti vip pe masina, etc. contra unei sume de bani se vor face pe propria raspundere a voastra, iar daca sunteti inselati bunul nu va fi inapoiat. Jucatorul care v-a inselat va fi sanctionat cu ban 
Jucătorii de nivel 1-3 o să primească ban permanent de la prima abatere.
Tentativele de înșelătorie sunt sancționate cu ban 7 zile.
Jucatorii ce vor fi prinsi jucand /dice pe bunuri personale(bani, case, biz-uri) vor fi sanctionati cu warn. De asemenea, daca un jucator il reclama pe altul pentru inselatorie la /dice, ambii vor fi sanctionati pe motiv /dice pe bunuri personale.

Acumularea a 5 warn-uri pentru /dice pe bunuri personale va fi sanctionata cu ban permanent.
Vânzările/schimburile de conturi sunt sancționate cu ban permanent.
Încercarea de a cumpăra un cont duce la aceleași sancțiuni.

Afacerile cu bunuri ce nu țin de joc sunt sancționate cu ban permanent.
Jucătorii ce se folosesc de mai multe conturi pentru înșelatorii o să primească ban permanent pe toate.

Sunt interzise afacerile cu hidden, vip, singura metoda de a vinde o una din ele este prin comanda /trade, eventual [/sellhidden] pentru hidden, orice altă metodă este considerată Afaceri interzise și o sa fie sancționată cu ban 7 zile.
Jucatorii ce vor da /ad-uri ca pun roti vip, hidden, carplate gold, etc. in schimbul unei sume de bani vor fi sanctionati cu stergerea anuntului.
Jucătorii ce organizează evenimente într-o casa sau un business pe care o / îl dețin nu vor fi sanctionati.
Jucătorii ce organizează evenimente și nu oferă premiul o să fie sancționați cu warn pentru eveniment fake.
** Pentru a reclama un jucator ce a facut un eveniment fake, sunt necesare dovezi cum ca ati participat la evenimentul respectiv. Lipsa dovezilor de participare va duce la inchiderea reclamatiei pe motiv de 'dovezi insuficiente'.

Jucătorii ce organizează evenimente ce includ sponsorizări (exemple : fac event stunt, pentru a participa transfer 100k / primul care imi da 100k castiga 200k) se sancționează cu warn.
Jucatorii ce organizeaza evenimente pe frecventa cum ar fi: /wt Primii 10 care ajung la mine primesc 5kk nu vor fi sanctionati chiar daca nu acorda banii castigatorilor.

Jucătorii ce vor folosi un limbaj inadecvat/licențios pe chatul eventului (/ec) se sancționează cu warn.


Pariurile se fac pe propria răspundere, jucătorii nu sunt sfatuiti sa faca acest lucru.
Împrumuturile se fac pe propria răspundere, nu ne ocupăm de recuperarea de bunuri în acest caz.

Nu ne ocupăm de transferurile de bani la id-uri greșite, este de datoria jucătorului să se asigure cui îi transferă o sumă de bani sau bunuri.
Jucătorii ce vând chei la vehiculele personale și nu oferă cheile după primirea sumei de bani sunt sancționați cu warn.

Jucătorii care cer datele team viewer unui jucător pentru a îi fura bunurile sunt sancționați cu ban 7 zile pentru tentativa înșelătorie.
Jucatorii ce incearca sa cumpere bunuri / sa vanda in joc prin metode ilegale vor fi sanctionati cu ban permanent pentru afaceri ilegale. Pentru tentativa afaceri ilegale (exemplu: un jucator da mesaj pe joc vand avere pe bani psf) jucatorul va fi sanctionat cu ban 14 zile/permanent in functie de caz.

Jucătorii ce cer bani/bunuri pentru intrarea intr-o factiune sunt sancționați cu ban 7 zile pe motiv cerere bunuri pentru intrare in factiune si vor primi uninvite din factiune cu 30 FP pe acelasi motiv. De asemenea, jucatorii ce ofera bani pentru a intra in factiuni se incadreaza in aceeasi regula. In cazul in care jucatorul este Lider, Co-Lider sau tester si cer bani/bunuri pentru intrare in factiune, banul va fi PERMANENT.
In cazul in care un membru staff se incadreaza in regula de mai sus, se poate acorda ban permanent de la prima abatere, in functie de situatie.
Distribuirea testelor de intrare din cadrul factiunilor se va sanctiona cu uninvite daca faceti parte din factiunea respectiva si cu warn in caz ca nu faceti parte din acea factiune.
In cazul in care faci un ticket pentru raportarea spargerii contului tau, iar apoi se demonstreaza ca ai "mintit" in acel ticket si ca ai dat de buna voie contul vei fi sanctionat cu ban 15 zile pentru Inselatorie.



MODURI

Prin mod se înțelege orice program, fișier, extensie etc. care îți oferă abilități nefirești și dăunătoare jocului celorlalți, un avantaj nefiresc ție sau care perturbă bunăstarea serverului.
Folosirea unor moduri care-ți aduc un avantaj destul de mare față de restul jucătorilor este interzisă și se sancționează de la kick până la ban de la 14 zile in sus, în funcție de modul folosit.
Puteți deține orice fel de mod în calculator, atâta timp cât nu-l catalogăm ca și cod. Dacă nu sunteți în totalitate siguri că modul folosit este permis este indicat să nu-l folosiți sau puteti deschide un tichet in care sa faceți o prezentare a modului.



EXEMPLE DE MODURI PERMISE

moduri care modifică ținta doar ca aspect vizual;
moduri care modifică skinurile doar ca aspect vizual;
moduri care modifică skinurile vehiculelor doar ca aspect vizual atâta timp cât sunt de aceleași dimensiuni și număr de locuri cu cele originale;
moduri care modifică culorile jocului și-l fac să pară mai real (ENB, timecyc și altele);
moduri care modifică cerul, copacii, clădirile și alte aspecte ale jocului atâta timp cât acestea nu devin transparente, nu se poate trece prin ele;
moduri care modifică vremea sau timpul doar ca aspect vizual (always night/day și altele);
moduri care schimbă animațiile cu precizarea ca animațiile respective să nu fie mai rapide decât cele originale (să alerge mai rapid, să se rostogolească mai rapid, să sară mai mult și altele);
moduri care modifică HUD-ul doar ca aspect vizual;
moduri care-ți permit să te conectezi pe mai multe servere simultan;
librăria CLEO și extensia Sampfuncs;
alte moduri care aduc modificări doar ca aspect vizual pentru tine și nu pot fi folosite în mod abuziv față de script;
mousefix-ul pe care-l puteti gasi pe crowland.ro/mousefix, alte tipuri de mousefix nu sunt permise si vor duce la ban 14 zile.



EXEMPLE DE MODURI NEPERMISE

moduri care permit utilizarea fisierelor nepermise de SAMPCAC ca mafiot (ex: SAMPCAC Emulator) - se acordă ban 7 zile;
moduri care modifică aspectul skin-urilor astfel încât să ajute la ţintirea inamicilor (skin-uri redimensionate) - se acordă ban 7 zile;
moduri care-ți permit să fii AFK mai mult decât timpul prestabilit de server fără a primi kick de la AdmBot (autoclicker și altele) - se acordă ban 7 zile;
moduri care înregistrează și urmează automat un traseu (route recording și altele) - se acordă ban 30 zile;
moduri care se pot cataloga ca și coduri - se acorda ban intre 14-60 zile in functie de clasificarea acestora;
moduri care servesc la acțiuni abuzive și împotriva scriptului și setărilor originale ale jocului (fast-run și altele) - se acordă ban 14 zile;
surfly / telport (checkpoint / marker).



CODURI

Prin cod (hack) se înțelege orice program, mod, fișier, extensie etc. care îți oferă abilități nefirești și dăunătoare jocului, un avantaj nefiresc ție sau care perturbă bunăstarea serverului. Nu permitem așa ceva și sancționăm cu ban 7 - 14 - 30 - 60 de zile de la prima abatere orice cont de minim nivelul 3 și ban permanent conturile sub acest nivel. Sanctiunea acordata pe zile se va face in functie de tipul de cheat utilizat. Notați că nu permitem nici deținerea de coduri în calculatoarele voastre. Jucătorilor cărora adminii găsesc urme de coduri, chiar dacă au fost șterse, tot vor fi sancționați. Încurajăm jocul corect din toate punctele de vedere, așadar e responsabilitatea voastră să vă asigurați că n-aveți absolut nicio urmă de cod în calculator sau riscați să fiți sancționați.
În momentul acumulării a 3 conturi banate la war-uri (pentru cheats) sau 3 ban-uri acumulate pe un cont la war-uri (pentru cheats) se va sancționa cu interdicție mafii, liderul va avea permisiunea sa va demită din facțiune pe motivul ”Interdicție mafii” cu verificarea unui manager mafii sau admin superior.



EXEMPLE DE CODURI ȘI DURATA BANĂRII

coduri care modifică modul în care un jucător trage cu arma, țintește, provoacă daune celorlalți, trage automat, încarcă arma mai repede etc. (aimbot, norecoil/nospread, rapidfire, damage hack și altele) - se acordă ban 60 zile iar la a doua abatere se acorda ban permanent
in cazul aimbot-ului mult prea evident sau 'atentat' se poate acorda ban PERMANENT pe IP.
coduri care permit vizualizarea jucătorilor ori a numelor acestora la o distanță mai mare decât normal ori prin obiecte (wallhack și altele) - se acordă ban 30 zile.
coduri care modifică viteza maximă a vehiculelor, accelerația, dimensiunea, rezistența, culoarea, componentele (tuning, controlul, integritatea, repair, speed hack, acceleration hack, drift mods, repair mods, tuning mods, airbrake și altele) - se acordă ban 30 zile.
coduri care permite jucătorului să se teleporteze, să alerge mai rapid, să sară mai mult, să zboare, să se cațere pe clădiri, să folosească anumite animații care nu sunt din scriptul serverului etc. (teleport hack, 0b32, prototype, parkour, flying cheats, jump cheats și altele) - se acordă ban 30 zile.
coduri care-ți permit să-ți modifici viața, armura, să-ți dai arme etc. (health hack, armour hack și altele) - se acordă ban 30 zile.
coduri care-ți permit să găsești anumite obiecte ascunse în timpul evenimentelor speciale - se acordă ban 14 zile.
alte coduri care-ți permit abilități care nu sunt integrate în script sau joc - se acordă ban 30 zile.
coduri care afecteaza mai multi jucatori deodata - trollhack( aruncarea masinilor in aer, wanted acordat aiurea la multi playeri, bubuirea in masa a masinilor etc. ), o sa fie sanctionata cu ban permanent pe IP indiferent de level.
codurile care-ti ruleaza jocul intr-o alta lume sau aplicatii de pe telefon care-ti ruleaza jocul simuland clientul SA:MP (ex: rakdroid) - se acorda ban 30 zile.
coduri de tip "Crasher", indiferent de level-ul jucatorului se acorda ban permanent pe IP.
Jucatorii cu mai mult de 3 ban-uri in last punish pentru aimbot vor fi sanctionati cu ban permanent pentru Aimbot - abateri multiple (daca are 2 ban-uri in /lp pentru aimbot, va fi banat permanent la a treia abatere si daca are deja 3 ban-uri in /lp pentru aimbot poate fi banat direct fara dovada).


BUG-ABUSE

Folosirea de orice bug ce tine de joc sau server este interzisa.
Profitarea de buguri ce tin de server pentru a face rost de bani/bunuri este sanctionata cu ban permanent.
Profitarea de un bug ce tine de neatentia scripter-ului va fi sanctionata cu ban 3 zile, exceptie bugurile care te ajuta sa faci rost de bani/bunuri personale, deoarece acestea se pedepsesc cu ban permanent.
Exploatarea unui bug pentru a te avantaja este strict interzisă și este sancționată în funcție de situație.
Exploatarea bug-urilor la vehiculele de tip bike, mountain bike, bmx (mega-jump) cu scopul de a evita contactul cu polițiștii este sancționată cu warn.
Exploatarea bug-urilor legate de texturi, ascunderea cu wanted într-un loc inaccesibil în mod normal este sancționată cu warn.
Folosirea unui bug ce tine de mapa pentru a te teleporta este sanctionata cu ban 3 zile daca prin acest lucru afectezi jocul unui alt player (ex: teleport-uri pentru a scapa de un politist).

De asemenea, daca un jucator este surprins facand autoclicker folosindu-se de anumite bug-uri din joc / programe sau moduri pentru a face ore jucate fara ca acesta sa fie la PC o sa primeasca ban 7 zile, respectiv ban permanent (daca jucatorul are nivel 1 sau 2) pentru auto-clicker.

C-bug-ul & C-Shot-ul se va sanctiona cu suspendarea licentei de arme pentru 10 ore.

Folosirea comenzi [/call 112] la un eveniment sustinut de catre un admin se va sanctiona cu warn.
Membrii din mafii care sunt prinsi ca stau G intr-un vehicul de tip motocicleta in timpul war-ului pe turf vor primi warn pentru bug-abuse.



ALTE ABUZURI


(incepand cu 10.09.2023) Jucatorii ce instiga un membru al unei factiuni sa o paraseasca sau sa o paraseasca pentru a se alatura alteia vor fi sanctionati cu warn! Daca jucatorul ce instiga face parte dintr-o factiune va fi sanctionat atat cu Warn, cat si cu Faction Warn. (va trebui reclamat atat la categoria "general", cat si la categoria "factiune")

  • exemple care sunt considerate instigari la parasirea factiunii: (iesi de acolo, te astept in factiunea X, iesiti din factiunea X ca este in felul 'Y', iesi din factiunea X, te astept in factiunea Y etc.)

Membrii facţiunilor ce fac abuz de funcţie (în funcţie de specificul facţiunii, aceste abuzuri pot fi dar nu se rezumă la: wanted aiurea, order în exces, DM cu sniper, licenţe acordate fără test, news aiurea etc.) vor fi sancţionaţi cu ban 30 zile.
Co-liderii facţiunilor ce fac abuz de funcţie vor fi sancţionaţi cu ban permanent, iar liderul respectivei factiuni va fi demis din functie din cauza abuzului co-liderului. Liderii facţiunilor ce fac de abuz de funcţie vor fi banaţi permanent.
Membrii facţiunilor / co-liderii care încalcă regulamentul / fac greşeli intenţionat pentru a avea motiv de reclamaţie împotriva liderului / pentru a putea fi sancţionat liderul vor fi sancţionaţi ca şi în cazul unui abuz de funcţie, chiar dacă poate greşelile sunt minore.
Rămâne la aprecierea staff-ului dacă anumite fapte sunt considerate drept abuz şi dacă vor fi şi cum vor fi sancţionate.
În majoritatea cazurilor de abuz de funcţie ne rezervăm dreptul de a vă bana permanent absolut toate conturile dacă considerăm că este necesar.
Jucatorii ce dau park la masini in fata HQ-urilor, pe mijlocul drumului sau in alte zone necorespunzatoare o sa fie sanctionati cu Warn.
Jucatorii ce isi pun nume ce contine cuvinte vulgare la Pet, Vipname, Carplate, House si Business o sa fie sanctionati de asemenea cu Warn.
Jucatorii ce folosesc vehiculele de la joburi pe clan turf sau in alte moduri abuzive o sa fie sanctionati cu DM sau Warn.
Daca un clan turf are deelay, jucatorii nu au voie sa faca DM pe el. Cine incalca aceasta regula o sa fie sanctionat cu DM.
Jucatorii ce abuzeaza de comanda [/eject] pentru a bloca sau deranja jucatorii vor fi sanctionati cu Warn pentru "Abuz de [/eject]".
Jucatorii ce isi vor spawna vehiculul in timp ce sunt somati de un politist doar pentru a scapa de verificarea asigurarii vor fi sanctionati cu Warn.




3. REGULI ȘI INFORMAȚII REFERITOARE LA RECLAMAȚII, TICHET ȘI CERERI DE UNBAN


RECLAMAȚII

Orice reclamaţie făcută pe panel trebuie susţinută de dovezi concrete, poze sau video. Toate dovezile ce nu includ marcajele serverului cu data, ora, numele jucătorului şi al serverului nu vor fi luate in considerare.
Dovezile ce nu aparţin server-ului "CROWLAND" nu sunt luate în considerare deoarece se pot falsifica foarte uşor. Dovezile ce conţin diferite modificări sunt de asemenea respinse. In cazul Afacerilor Ilegale, dar si Cheats ne putem abate de la aceasta regula (dovezi cu modificari).
Toate dovezile din reclamaţie trebuie să aparţină persoanei care face reclamaţia sau persoanei care este reclamată; doar adminii au dreptul de a acţiona pe baza dovezilor altora. Exceptie: dovezi de afaceri ilegale, bug abuse, cheats si alte actiuni considerate GRAVE!

O dovadă este valabilă cel mult o zi (24 ore); dacă n-aţi avut timp să faceţi reclamaţia în acest timp atunci nu o mai faceţi deloc deoarece nu va fi luată in considerare. Exceptie: Dovezile pentru orice tip de cheats expira in 30 de zile de la comiterea faptei. Dovezile de bug-abuse / afaceri ilegale si alte motive grave nu vor expira niciodata! Excepție: un membru de mafie este obligat sa dețină dovezi pentru prezentarea fazelor timp de o săptămâna (7 zile). Daca dovezile din reclamație depășeșc 7 zile și nu sunt suficiente de ban fără cererea perspectivei, reclamatia va fi închisă pe “dovezi insuficiente”.

În cazul în care un jucător deschide o reclamaţie şi se dovedeşte că dovadă este editată, respectivul va fi sancţionat cu ban 30 zile la prima abatere, iar la a doua abatere va fi banat permanent pe motiv: "Dovezi editate".
Reclamaţiile care conţin dovezi ce au ca titlu un limbaj ofensator sau filmări ce conţin melodii cu mesaj explicit pot fi respinse dacă adminul consideră necesar acest lucru şi sancţionate cu suspend între 1 şi 14 zile, în funcţie de gravitate şi abateri.

Jucatorii banati ce creeaza un post impotriva unui alt jucator (exceptand CHEATS sau abuzul de functie, tin sa precizez ca trebuie sa detineti acele dovezi si sa va includa pe voi, nu greseli in topicuri la lideri sau dovezi de pe alte conturi s.a.m.d.) vor fi sanctionati cu SUSPEND timp de 7 zile pe PANEL pentru post-hunting.

Jucatorii banati ce creeaza un post pe PANEL impotriva membrului din STAFF de care au fost banati se va sanctiona cu SUSPEND timp de 3 zile. Creati o cerere de unban, dupa aceea daca nu sunteti multumiti de raspunsul oferit, ii puteti creea un post celui care v-a inchis cererea de unban.

Jucătorii ce șterg dovezile folosite într-o reclamație dupa sancționarea jucătorului (videoclipuri șterse, puse pe privat, etc) sunt sancționați cu suspend timp de 7 zile pe panel. Dovezile trebuie sa fie functionale minim 72h de la crearea reclamatiei.
Reclamaţiile ce conţin dovezi privind încălcarea regulamentului care sunt într-un interval scurt de timp (maxim 10 de minute) se acordă o singură sancţiune în cele mai multe cazuri.
Ne rezervăm dreptul de a sancţiona persoanele care fac reclamaţii total aiurea (fără un motiv bine întemeiat) sau care jignesc, înjură, ameninţă sau suferă în ele cu suspendarea contului de panel pe 3-14 zile.

Nu este permisă şantajarea jucătorilor pentru a retrage sau pentru a evita crearea unei reclamaţii. Astfel, cei ce oferă sau cer mită vor fi sancţionaţi cu warn la prima abatere si ban 3-7 zile la urmatoarele abateri. Crearea mai multor reclamatii degeaba (2+) adresate unui player / lider / admin / helper o sa fie sanctionata la prima abatere cu suspendarea contului pe panel cu 14 zile, urmata cu 30 zile / permanent.
Daca sunteti surprinsi deconectandu-va la somatiile unui politist, in conditiile in care nu aveti wanted sau aveti wanted si nu sunteti in zona politistului (daca sunteti primiti automat jail de la server) veti fi sanctionati cu warn pentru /q la somatii. Se aplica si atunci cand primesti "timeout", daca nu doresti sa fii sanctionat atunci trebuie sa vii cu dovezi in reclamatie ca nu ti-ai dat crash. 

Reclamatiile facute pentru a denigra jucatorii / staff-ul si pentru a strica buna dispozitie / jocul celorlalti (minim 3 reclamatii sau zilnic pentru o perioada de timp) va fi sanctionata cu suspend 3-14 zile in dependenta de gravitate pe motiv de "post hunting", dorim sa oferim un joc cat mai placut fara persoane care pun in dificultate intentionat jucatorii sau staff-ul. De mentionat ca regula se ia in considerare si de pe conturile secundare.
Notă: Post Hunting este atunci cand creezi reclamatii jucatorilor care nu au facut o greseala pentru care trebuie sanctionati neaparat cu scopul deranjarii jocului.



RECLAMAȚII ADRESATE JUCĂTORILOR DIN FACȚIUNI

În cazul jucătorilor care fac parte dintr-o facţiune sunteţi rugaţi să-i reclamaţi liderului intrând pe profilul acestora şi făcând apoi click pe textul 'Reclamă player > 'Factiune' în cazul încălcărilor regulamentului facţiunii sau încălcări uşoare de regulament al serverului precum DM, limbaj vulgar, etc. Dacă aveţi de făcut reclamaţii mai grave va rugăm să-i raportaţi adminilor (reclamaţii de tip "Other / SCAM / Offensive language").


RECLAMAȚII ADRESATE MEMBRILOR DIN STAFF

În cazul reclamaţiilor impotriva staffului (lider, helperi, admini) persoana care face reclamaţia trebuie să fie implicată în mod direct motivului pentru care face reclamaţia, altfel această va fi ignorată. Puteţi sesiza anumite probleme care nu va implică în mod direct managerilor printr-un PM şi aceştia vor decide dacă este necesar să ia măsuri sau nu.
Nu vor fi luate în considerare reclamaţiile cu dovezile de pe contul liderului / membrilor, ce se pot găsi în diferite topicuri ale facţiunii (exceptie: dovezi grave cum ar fi de cheats, scam, incalcari grave ale regulamentului s.a.m.d.).

Atunci când creaţi o reclamaţie încercaţi să fiţi cât mai clar în detalii şi să oferiţi toate dovezile necesare, adminii nu vor sta să descifreze ceea ce vreţi să reclamaţi sau să caute singuri prin topicuri / log-uri. De aceea ne rezervăm dreptul de a respinge reclamaţiile cu puţine detalii şi/sau dovezi (insuficiente).
Orice reclamaţie ce conţine jigniri, ameninţări la adresa liderului/helperului/adminului va fi respinsă şi reclamantul va fi sancţionat cu suspendarea contului de panel pe o durata de 3-14 zile, si banarea jucatorului pe server pentru injurii / insulte staff (daca e cazul).

Realizarea aiurea a mai mult de 2 reclamaţii împotriva unui lider/helper/admin sau a mai multor persoane din staff duce la suspendarea contului de panel pentru 14 zile la început, ulterior pedeapsa crescând cu 7 zile pentru fiecare nouă abatere, sancţiunea fiind aplicată pe toate conturile, inclusiv pe cele secundare, cât şi pe cel principal.

Jucatorii care nu sunt implicati direct cu liderul (intr-o sanctiune[amenda/av/fw/uninvite], postare model forum etc) si deschid o reclamatie impotriva unui lider nu vor avea "puterea" de a-l sanctiona. Acesta nu va fi sanctionat, doar atentionat si va avea 24 de ore sa se corecteze, in caz contrar va fi sanctionat. Exceptie: greselile grave precum uninvite total aiurea, abuz de functie s.a.m.d. vor fi sanctionate.

Jucatorii care nu sunt implicati direct raspunsul helper-ului si deschid o reclamatie impotriva unui helper, acesta nu va fi sanctionat daca greseala este minora (litera/cuvant gresit, partial incomplet/incorect etc). Exceptie: raspunsurile total aiurea sau in batjocora vor fi sanctionate indiferent de situatie.



TICHETE DE AJUTOR

Puteti deschide un tichet pentru o problema ce ţine de contul de joc, de server sau de forum. Va rugăm să folosiţi un limbaj civilizat în tichetele de ajutor, întrucât cele scrise în bătaie de joc sau cu caps lock pot fi inchise fara a fi oferita vreo explicatie si se poate acorda suspend pe o perioada decisa de admini.
Puteti raporta un bug sau adauga o sugestie atat printr-un tichet creat in panel, cat si pe forum. Recomandat este sa va folositi in acest caz de panel.



CERERI DE UNBAN

Odată ce aţi primit ban aveţi 24 de ore pentru a deschide o cerere de unban dacă consideraţi că nu aţi fost banati corect. Dacă ştiţi că aţi primit ban meritat, nu are rost să deschideţi o cerere de unban doar pentru a vedea dacă adminul are dovadă. După ce aţi deschis cererea de unban, aşteptaţi că adminul care v-a banat să va pună dovadă banului (acesta are 24 de ore la dispoziţie) si raspunsul unui admin mai mare (cei care se ocupa de cererile de unban).

Pentru cererile repetate de unban (3 sau mai multe) veţi fi sancţionati cu suspend intre 3 si 30 de zile, exceptie: permanent daca sunt facute in totala batjocura. Dacă după expirarea suspendului veţi continuă să deschideţi cereri veţi primi suspend în funcţie de valoarea banului. De asemenea, orice cerere făcută în batjocură sau în care sunt jigniţi membrii ai staffului se va sancţiona cu suspend şi va fi ignorată. În unele cazuri ne rezervăm dreptul de a ţine ceva mai mult timp deschise cererile de unban, de aceea va recomandăm, mai ales dacă faceţi parte dintr-o facţiune, să faceţi cât mai devreme cererea de unban si sa va anuntati liderul sa vorbeasca cu un admin superior ca inca asteptati un raspuns la cererea de unban creata (pentru a risca problema cu uninvite, iar apoi sa trebuiasca sa fiti bagati inapoi in factiune cu zilele si raportul pe care-l aveati).




4. ALTE REGULI

Cei care fac parte dintr-o factiune dar incalca regulile serverului doar pentru a fi demisi / pentru a da /quitgroup vor fi sanctionati atat de lider, cat si de catre un admin. La fel se procedeaza si in cazul celor care incalca regulile cand nu au un lider la factiune. Atentie! Daca factiunea din care faceti parte nu are un lider, asta nu va scapa de raportul pe care-l aveti de facut (datorita sistemului de rank-up automat) si de respectarea regulilor factiunii respective. In caz contrar, daca le incalcati, veti fi sanctionati de catre manager (in mod expres), sau in cazuri speciale de un administrator al server-ului.

Promovarea / distribuirea de cheats / coduri se sanctioneaza cu ban 7 zile pentru promovarea codurilor daca se dovedeste a fi in gluma sau din greseala, cazurile mai grave (de ex. cumpara codul x, ia codul y, activeaza codul z, am codul y) vor fi sanctionate cu ban incepand cu 30 de zile, apoi 60 de zile, apoi chiar PERMANENT.
In unele situatii sanctiunea poate fi mai mare, banul poate fi direct permanent (de ex. in caz ca sunt multe banuri recente pentru cheats).

Este interzisă punerea de nume indecente la house name / bussiness name / text vip pe masina / numar inmatriculare masina / pet, abaterea de la această regulă este sancționată cu warn.


Parcarea vehiculelor personale la intrarea unei case, clan/faction HQ, în strada sau în locurile aglomerate cu scopul de a încurca/opri traficul este interzisă și este sancționată cu warn. Totodată, parcarea vehiculelor personale în zona crates/ CNN, în special în fata la CNN este sancționată de warn, acestea provoacă lag și creează neplăceri gameplay-ului jucătorilor.
Jucătorii care crează diverse probleme comunităţii (acumulează multe sancţiuni grave, creează conturi doar pentru a strica buna desfăşurare a serverului etc.) considerăm că nu se pot adapta regulilor impuse de noi şi ne rezervăm dreptul de a-i bana permanent.

Nu este permis [/d]-ul aiurea sau free-chat-ul pe [/d], profitând de formula "[/d] nu este free-chat", deoarece se creează spam și deranjează membrii departamentelor - sancțiune kick.
In cazul in care ai scris un [/d] aiurea si folosesti comanda [/q] intentionat pentru a scapa de kick vei fi sanctionat cu warn pentru [/d] in loc de kick.

Jucatorii ce folosesc comanda [/ad] aiurea de mai mult de 3 ori vor fi sanctionati cu kick. Daca acestia se deconecteaza de pe joc intentionat pentru a scapa de kick vor fi sanctionati cu warn pentru [/ad-uri aiurea].
In cazul in care un jucator ii posteaza un [/ad] altui jucator, helperii nu au nicio obligatie sau niciun drept sa-i stearga anuntul.

 

Fraudarea raportului in factiuni este sanctionata cu demiterea din factiune cu 100 faction punish. In mod normal, este necesara o dovada de tip video si din loguri (ADMIN).

In cazul in care pe server se desfasoara un eveniment special politistilor le este interzis sa faca controale de rutina si sa confiste permisul unui jucator doar pentru a putea opri jucatorul din a participa la acel eveniment special. (Ex: Un jucator face fish la evenimentul Best Worker si un politist sta sa ii confiste permisul.)


APLICATII HELPER

Aplicatiile helper se vor realiza pe forum cand sunt deschise, minimul de ore pentru a aplica la aceasta functie il gasiti in topicul dedicat. Atat timp cat ati picat testele, timp de 7 zile nici o aplicatie de helper ce va fi realizata nu se va mai lua in considerare.
In momentul in care aplicati la functia de helper, trebuie sa aveti in vedere ca sanctiunile recente duc la respingerea automata a aplicatiei. In caz ca stiti ca aveti sanctiuni, timpii de asteptare pentru ca aplicatia sa fie valida sunt urmatorii:
• Ban : Minim 60 de zile (2 luni) de la data primirii banului.
• Warn/Mute/DM: 30 de zile.

Exceptie: cand nu sunt suficienti aplicanti vom trece cu vederea peste cele doua reguli de mai sus.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...