Jump to content

Recommended Posts

1. Cu ce se ocupă departamentele de politie?

Departamentele de poliție se ocupă cu prinderea suspecților cu wanted, iar în cazul celor din LSPD / LVPD / SFPD cu reguli de circulație precum permise și amenzi.


2. Reguli si informatii generale:


★ Reguli referitoare la comportament si limbaj:

Fiecare membrul are obligaţia de a respectă regulamentul general al departamentelor, cât şi regulamentul general.
Este interzis să va batjocoriţi liderul sau co-liderul, se sancţionează cu
Faction Warn / prelungire rank sau chiar Uninvite.
Limbajul si DM-ul se sanctioneaza de catre administratori in urma unei reclamatii generale pe panel. ★ Reguli referitoare la activitate:

Fiecare membru trebuie sa aiba saptamanal raportul de rank-ul sau complet si 5 ore jucate.

În cazul unei probleme, puteți realiza o cerere de inactivitate. Doar membrii de minim rank 2 pot realiza o asemenea cerere. Fiecare membru are dreptul la 7 zile de inactivitate pe lună, acestea pot fi cumulate. 


★ Cererile de inactivitate realizate cu mai puțin de 2 zile (48 de ore) înainte de resetarea raportului vor fi respinse.

Trebuie să aveți o activitate constantă pe server, astfel, membrii care nu se loghează timp de 72 de ore (3 zile) vor fi demiși din facțiune. 
In cazul in care un membru
nu are raportul complet:

rank 1: se primeste uninvite in mod automat (cu FP)
rank 2+: jucatorul va fi avertizat, si va avea punctele necompletate pe -, urmand ca pana la urmatoarea validare a raportului de activitate sa recupereze din mers punctele pierdute. In caz contrar va primi
uninvite pentru raport incomplet (fara FP)

Co-liderii sunt obligaţi să facă
orele necesare săptămânal.
Detalii despre rapoartele de activitate automate
se afla pe panel la sectiunea - Rapoarte Activitate.


★ Reguli referitoare la ședințe: 

Ocazional, liderul şi / sau co-liderul vor organiza o şedinţă la care membrii facţiunii sunt obligaţi să participe. Ora şi dată în care se va efectua şedinţa se va anunţa pe server prin 'MOTD' si pe forumul facţiunii în topicul 'Anunţuri importante' cu minim 2 zile înainte. 

În cazul unei probleme, puteţi realiza o cerere de învoire. Orice membru indiferent de rank/zile poate să facă
doua cereri pe lună prin postarea in topic-ul aferent.

Neprezentarea la şedinţă fără o cerere de învoire acceptată de lider va duce la sancţionarea cu
Faction Warn a tuturor membrilor de rank 1-5, daca este sedinta obligatorie.

Dacă întârziaţi la şedinţă (ajungeţi după primele 5 minute) veţi fi sancţionaţi cu o
amendă, iar dacă întârziaţi mai mult de 5 minute, veţi fi consideraţi absenţi şi veţi fi sancţionaţi că atare. Cine întârzie la şedinţa va veni în HQ (sau la locul de desfăşurare) fără a scrie pe chat-ul normal sau al facţiunii. (daca sedinta este obligatorie).

Nu este permis sa deranjati sedinta facand free-chat sau spam.

În timpul şedinţelor
sunteţi obligaţi să opriţi telefoanele şi să ascultaţi de lider sau co-lider până când acesta va dă voie să vorbiţi, puneţi întrebări etc. Cine vorbeşte neîntrebat la şedinţă va fi sancţionat în funcţie de considerentele liderului, în funcţie de deranjul făcut, momentul, abaterile şi atitudinea membrului.

Nu aveţi voie să faceţi învoire după începerea unei activităţi (şedinţă, antrenament etc.), ci doar
cu 30 minute înainte de începerea acestora. Cererile făcute nu vor fi luate în calcul şi veţi fi consideraţi absenţi dacă nu participaţi.3. Informatii generale

Chat-ul [/d] este utilizat pentru a cere informații / ajutor în legătură cu un suspect (exemplu-/d X este cu heli/barca etc.), pentru a raporta incidente / evenimente (exemplu-/d urmează un rob etc.), pentru a anunța atunci când aveți un suspect sub custodie (singurul tip de anunț acceptat este-/d <nume> este la mine) sau pentru a restricționa posibilitatea unui jucător de a primi free (doar în cazul în care urmează să i se confişte permisul / să i se faca un control [/frisk]). Pe acest chat sunt strict interzise: free-chat, spam, caps lock, afaceri și folosirea emoticoanelor; abaterea de la această regulă este sanctionata cu $50.000.000. La a 2-a abatere intr-un interval de 24h se sanctioneaza cu Faction Warn, respectiv demitere în funcție de gravitate din partea liderului și kick/warn/ban din partea unui admin. 

Jucatorii din factiune se pot sanctiona de catre lider daca acesta primeste PM de la un alt membru PD cu dovezile necesare care demonstreaza ca jucatorul respectiv incalca regulamentul pe chat-ul departamentelor [/d]. (nu conteaza de la cine primeste pm-ul, este de ajuns sa intre in posesia dovezilor, se iau in considerare si dovezile din log-urile de pe panel).

Nu se considera Freechat discutiile despre regulament/wanted/etc.
Ex: Daca cineva intreaba o chestie din regulament ca nu este sigur pe sine, acesta nu va fi sanctionat si nici cei care il vor ajuta. Chat-ul
[/d] este pentru discutii legate de PD si regulament.

Orice acțiune a unui polițist ce implică wanted, confiscare de licență, amenzi, etc, necesită o dovadă ce să ateste corectitudinea situației.

Membrii de rank 1 nu au dreptul sa mearga dupa: Runner, Armed Robbery, Complice, s.a.m.d.

 • exceptie: Jucatorul cere kill si se afla in zona unui HQ de departament. Atunci puteti sa-i acordati kill.
 • exceptie: Sunteti atacati pe strada de un suspect cu unul din wanted-urile de mai sus in mdc. Pentru a-l putea urmari trebuie sa-i acordati voi attack cop / kill cop in functie de situatie.

Membrii de rank 2+ au dreptul sa mearga dupa orice fel de wanted indiferent de ora.

Jucatorii ce detin alt sex in joc fata de cel real, sunt rugati sa faca ticket pentru a li se schimba sexul in cel real. Nu aveti voie sa purtati skin de fete daca sunteti baieti si viceversa.
Liderul va va avertiza ca aveti timp 24h sa schimbati skin-ul, daca nu veti fi de acord cu cererea acestuia veti fi sanctionati cu Faction Warn.
4. Informații legate de circulație

Doar membrii departamentelor LSPD, LVPD pot confisca permise de conducere şi pot acorda amenzi. 

Permisul de conducere se poate confisca in momentul in care un jucator este surprins de catre un politist circuland pe contra-sens.
Pentru a confisca permisul unui jucator acesta trebuie sa fie surprins conducand cel putin 3 secunde sau 20 de metri pe contra-sens.

Jucatorii ce au wanted nu vor fi urmariti cu scopul de confiscare a permisului. Dovada de contrasens
trebuie sa contina jucatorul in cauza fara wanted.

Este interzisă confiscarea permiselor de conducere in zonele de job-uri ce necesită condus in afara carosabilului. (ex: pe câmp la farm).

Permisele
se pot confisca de catre politistii de rank 2+ daca jucatorul in cauza circula pe contrasens. In momentul surprinderii jucatorului pe contra sens, se vor acorda 3 somatii (/permis), daca jucatorul se conformeaza, se va confisca permisul, in caz contrar se va acorda wanted pentru neconformare ordin. In cazul permiselor este necesara o dovada video.

In cazul in care jucatorul intra la jail ii puteti confisca licenta direct din penitenciar. Dovezile pentru confiscarea unei licente de condus
sunt valabile 24h si doar in acest interval aveti voie sa confiscati licenta unui jucator folosind acea dovada. In cazul in care jucatorul iese din jail va trebui sa il somati din nou pentru confiscarea licentei de condus.

In cazul in care un jucator se afla pe /sleep sau este AFK (clepsidra vizibila minim 10 secunde) iar acesta necesita
suspendarea licentei de condus, se va folosi direct comanda /confiscate (sau /ta + /confiscate) pentru a-i confisca licenta.  Nu vor fi somați și nu li se va acorda wanted celor aflati pe sleep/AFK in acest caz.

Polițiștii ce conduc pe contrasens cu orice mașină în afară de cea de poliție
o să le fie confiscată licența asemenea jucătorilor normali.

Amenzile pentru faruri se acordă numai intre orele 20:00 - 08:00. Abaterea de la această regula duce la sanţionarea cu Faction Warn.
Amenzile pentru
NOS se acordă la orice oră indiferent de locaţie. 
Amenzile pentru
cască se acordă la orice oră indiferent de locaţie.

Dovezile pentru amenzi sunt valabile
o ora.

Polițiștilor ce conduc cu farurile stinse, fara casca sau cu NOS cu orice vehicul în afară de cele de poliție, o să le fie acordată amendă asemenea jucătorilor normali.
Polițiștii ce refuză să se conformeze la somațiile altui polițist în cazul situaților prezentate mai sus o să fie sancționați cu
Faction Warn.

Membrii departamentelor LSPD, LVPD vor putea amplasa radare din vehiculele acestora utilizand comanda /radar

Radarul va capta viteza autovehiculelor ce trec prin fata vehicului radar, la un unghi de 60 de grade. Nu vor fi captati jucatorii ce trec prin spatele radarului.
In momentul in care un jucator este prins cu o
viteza ilegala, radarul se va dezactiva, iar politistul va primi un checkpoint pe acest jucator (/find automat). Acesta trebuie sa il somenze cu comanda [/viteza], daca acesta nu se opreste dupa 3 somatii, politistul are tot dreptul sa ii acorde wanted 4 pentru Neconformare Ordin.

Exista doua tipuri de limita de viteza: normal (130 km/h) si high (190km/h). 
Strazile marcate cu rosu pe harta sunt considerate zone de high speed si implicit se pot plasa doar radare de tip high speed.
Restul strazilor sunt considerate
normal speed si se plaseaza radarul corespunzator.
Un politist poate plasa radarul indreptat strict catre strada, nu in afara sa, nu pe zone off road, nu pe aeroport, s.a.m.d. Orice zona ce nu este carosabil
NU este eligibila pentru plasare de radar.

Abaterea de la aceste reguli o sa fie sanctionata cu
Faction Warn. (politistul nu trebuie sa aiba dovada cu locatia plasarii radarului, jucatorul ce reclama trebuie sa aduca dovezile ce indica folosirea incorecta a radarului, politistului ii va aparea de asupra capului tipul de viteza si daca radarul este pornit)

2xznk9S.jpgInformații legate de wanted

 • Wanted 1: First degree murder
 • Wanted 2: Furt vehicul, ATM robbery.
 • Wanted 3: Atacarea unui poliţist, comportament non-rp
 • Wanted 4: Neconformare ordin.
 • Wanted 5: Runner.
 • Wanted 6: Omorârea unui poliţist, complice runner/armed robbery.
 • Wanted-urile fară drept de predare (urmate de * în mdc): 
   
 • Atacarea unui poliţist*
 • Neconformare ordin*
 • Comportament non-rp*
 • Runner*
 • Robbery*, ATM robbery*
 • Complice runner/armed robbery*
 • Omorârea unui poliţist* 
 • Wanted-ul se poate acorda la maxim 5 minute dupa întamplarea situaţiei. 
   

Wanted pentru atacarea unui poliţist se poate acorda pentru orice glonţ, iar în cazul in care este atacat cu pumnii trebuie să-i fie scăzut minim 15 hp.
Wanted-ul pentru
atacarea unui politist se mai poate acorda daca te afli intr-un vehicul, la volan sau pasager. Daca in vehicul se afla mai multi politisti, doar unul va acorda.

Un poliţist este obligat să păstreze dovezile acţiunilor sale
timp de 24 de ore.

Wanted-ul pe motiv
comportament non-rp se acordă în cazurile în care un jucător intră în contact cu polițistul într-o maniera ostilă ce nu se încadrează în wanted-ul pentru atacarea unui polițist, precum: jucătorul împinge mașina polițistului în apă, orice caz ce nu se consideră atacare dar impiedică buna desfășurare a actiunilor poliției.

Jucătorii cu drept de predare trebuie să fie somaţi prin comanda
/so de minim 3 ori înainte de a acţiona (interval obligatoriu intre prima si ultima somatie: 10 minute)
Jucătorii ce deţin wanted
cu drept de predare ce nu se predau după 3 somaţii şi fug cu un vehicul, primesc wanted 5 cu motivul runner.
Jucătorii ce deţin wanted
cu drept de predare ce nu se predau dupa 3 somaţii şi fug pe jos primesc direct kill cu wanted-ul avut.
Jucătorii ce deţin wanted
fară drept de predare primesc direct kill cu wanted-ul avut deja.

Jucătorii ce nu se conformează la somațiile polițiștilor pentru permis, cască, faruri, nos, după 3 somații o să primească
wanted 4 pentru neconformare ordin.
Nu vor fi somați pentru cască/faruri, jucătorii ce nu conduc și/sau nu se află pe un drum public.

Jucatorii ce stau pe loc, sunt pasageri intr-o masina sau pe o masina si nu au un mesaj deasupra capului care sa ateste faptul ca sunt la PC si poarta o discutie cu un player nu o sa fie somati pentru a-i perchezitiona. Abaterea de la aceasta regula se pedepseste cu
Faction Warn.

Tazerul se poate folosi doar pe jucătorii cu
wanted, tazerul folosit pe jucătorii fără wanted este considerat aiurea și este sancționat cu Faction Warn.
Singura exceptie in care se poate folosi tazer pe jucatorii fara wanted este atunci cand acestia sunt sleep/AFK si este necesar folosirea tazerului pentru a le putea
confisca licenta de condus.

Comanda
/cuff se poate folosi doar pe jucatorii cu wanted ce au drept de predare. Folosirea comenzii /cuff in alte cazuri este sanctionata cu Avertisment Verbal, iar la urmatoarele abateri direct cu Faction Warn.

Comanda
/clear se foloseste in cazul in care poliţistul a acordat un wanted greşit sau a fost greşit id-ul jucătorului ce trebuia şa primeasca wanted. Înainte de clear pentru a putea restaura wanted-ul deja avut este necesară dovadă /mdc si anuntarea pe chat-ul departamentelor (/d) motivul pentru care-i acorzi clear.
Exemplu: Dacă poliţistul vrea să ofere wanted 6 jucătorului cu id 66 iar el va scrie din greseală id 67 ce avea deja un alt wanted, inainte de toate va face o dovadă la
/mdc-ul jucatorului cu id 67 si va anunta pe /d ca a gresit id-ul la acordarea wanted-ului, iar apoi îi va acorda clear apoi îi va restaura wanted-ul avut.

Daca va aflati intr-o barca de politie, puteti sa dati
"/arrest" oricarui jucator din apa daca acesta se afla la mai putin de 50m de voi sau pe barca de politie. Puteti da arrest si jucatorilor fara drept de predare ce sunt prinsi in diferite buguri pentru a evita "kill". Nu uitati sa faceti o dovada din care sa se inteleaga ca suspectul se afla in apa. Dupa arrest nu trebuie sa duceti suspectul la una dintre sectiile de politie, acesta o sa fie spawnat direct in jail.

Jucatorii ce fac parte din factiunea F.B.I
pot perchezitiona jucatorii pentru iteme ilegale utilizand comanda /frisk

Singurele iteme ilegale din acest moment sunt drogurile.
Daca jucatorul perchezitionat detine
droguri asupra sa, acestea ii vor fi confiscate automat in momentul perchezitionarii. In cazul in care un jucator se opune perchezitionarii (nu asculta indicatiile organului de politie, nu da /handsup) acesta poate primi wanted pentru neconformare ordin.

Jucatorii se pot soma pentru perchezitie folosind comanda
/per sau /perchezitie, se aplica regulile normale de somatie.

Este
interzisa perchezitionarea jucatorilor ce fac parte din mafii in timpul war-urilor (20-22 respectiv 14-16 vara).
Este
interzisa perchezitionarea jucatorilor in zona jobului Drug Dealer.
Este
interzisa perchezitionarea jucatorilor ce fac job.

Se poate executa un control de rutina unei persoane maxim o sigura data in decursul unei ore. - Abaterea de la aceasta regula se sanctioneaza cu Faction Warn.
Acest lucru este valabil si pentru ceilalti membri din departamente care au vazut ca a fost deja executat un control de rutina acelei persoane. Abaterea de la aceasta regula se sanctioneaza cu
Faction Warn.


Este interzis să mergeţi după suspecții cu wanted cu orice alt vehicul în afara de cel de poliție.

 • Exceptie de la aceasta regula: Aveti dovada video clara in care vehiculul vostru de politie a fost avariat. Puteti folosi orice alta masina daca fugariti un suspect in acel moment.
   

Este interzisă arestarea jucătorilor cu wanted fără drept de predare, este sancționată cu Faction Warn.
Este
interzis să spargeţi uşile HQ-urilor sau caselor încuiate fară să vă aflaţi în urmăriea unui suspect ce se află în interior.

Polițiștii
nu au voie să tuneze mașinile facţiunii.
Polițiștii
nu au voie să folosească mașinile facţiunii în scopuri personale, in caz contrar vor fi sanctionati cu Faction Warn. 
Fraudarea raportului se pedepseste cu Uninvite.Comenzile facțiunii


/so : Somezi un jucator.
/su : Acorzi wanted.
/duty : Devii on duty.
/wanted : Afisează jucatorii ce au wanted.
/cuff : Pune catuşele uni jucator.
/uncuff : Scoate catuşele.
/arrest : Aresteaza un suspect.
/r : Chat-ul facţiunii.
/d : Chat-ul departamentelor.
/mdc : Verifici motivul wanted-ului unui anumit jucator.
/mdcc : Afișează wanted-urile din jur
/clear : Stergi wanted-ul unui anumit jucator.
/ta : Echipezi tazer-ul.
/gdeposit : Pentru a depozita anumite bunuri în depozit-ul factiunii. exemplu: bani, materiale.
/free : Ofera posibilitatea unui jucator sa iasă din închisoare.

/viteza: Somezi un jucatori pentru a-i acorda o amenta pentru radar.
/ticket : Acordă o amenda unui anumit jucator.
/confiscate : Confişti un anumit item unui jucator. exemplu: licenţa de condus sau droguri.
/permis : Somezi un jucator pentru a-i confisca licenţa de condus.
/nos : Somezi un jucator pentru a-i acorda o amenda pentru NOS.
/faruri : Somezi un jucator pentru a-i acorda o amenda pentru faruri.
/casca : Somezi un jucator pentru a-i acorda o amenda pentru cască.
/radar : Amplasezi un radar de viteza. 
/radar off: Opresti radarul.


/frisk : Percheziţionezi un suspect.
/per : Somezi un jucator pentru a-l perchezitiona.

Share this post


Link to post
Share on other sites

UPDATE REGULAMENT (24/07/2021)

Membrii de rank 1 nu au dreptul sa mearga dupa: Runner, Armed Robbery, Complice, s.a.m.d.

 • exceptie: Jucatorul cere kill si se afla in zona unui HQ de departament. Atunci puteti sa-i acordati kill.
 • exceptie: Sunteti atacati pe strada de un suspect cu unul din wanted-urile de mai sus in mdc. Pentru a-l putea urmari trebuie sa-i acordati voi attack cop / kill cop in functie de situatie.

Membrii de rank 2+ au dreptul sa mearga dupa orice fel de wanted indiferent de ora.

Jucatorii ce detin alt sex in joc fata de cel real, sunt rugati sa faca ticket pentru a li se schimba sexul in cel real. Nu aveti voie sa purtati skin de fete daca sunteti baieti si viceversa.
Liderul va va avertiza ca aveti timp 24h sa schimbati skin-ul, daca nu veti fi de acord cu cererea acestuia veti fi sanctionati cu Faction Warn.

Share this post


Link to post
Share on other sites

UPDATE REGULAMENT (27/07/2021)

Adaugat radar-ul, zonele si amenda pentru acesta.

2xznk9S.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Modificata o mica eroare in regulament. Politistii de rank 2+ vor putea confisca permise si vor avea la raport de confiscat permise.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.


×
×
 • Create New...